Zonnepanelen installatie schuin dak geschroefd van der Valk of Schletter
Voordelen:
– Het maakt niet uit of de panlat verspringt of dat er andere problemen met de panlatten of het dakbeschot zijn, je kan de geschroefde dakhaken altijd toepassen.
– Is solide. De verstevigingslat geeft wat extra vastigheid voor het vastzetten van de dakhaak. Maar uiteindelijk blijft zowel het geschroefde als het gehaakte installatiemateriaal afhankelijk van de staat van de panlatten omdat in beide gevallen de panlat de basis is.
Nadelen:
– heel lastig bij gehaakte dakpannen, omdat de hele rij dakpannen openmoet om de dakhaken en versteviginglatten aan het dakbeschot te schroeven.
– kost meer tijd en moeite en dus zijn de installatiekosten ook hoger. Alle dakpannen moeten namelijk eerst omhoog om de verstevigingslatten te plaatsen.
– De dakhaak is niet verstelbaar. Bij een dak wat scheef loopt, kan de rails niet helemaal volledig recht gezet worden.
– Wanneer er wordt gestaan op de rails als deze vastzit aan de dakhaak, zakt deze een klein beetje door.
Van der Valk en Schletter geschroefd zonnepanelen installatiemateriaal
Van der Valk solar en Schletter zijn beiden geschroefde installatiemateriaal systemen voor het schuine dak. Het verschil met het gehaakte installatiemateriaal is dat de dakhaken niet achter de panlat worden gehaakt, maar samen met een verstevigingslat worden vastgeschroefd. De verstevigingslat geeft wat extra vastigheid voor het vastzetten van de dakhaak. Maar uiteindelijk blijft zowel het geschroefde als het gehaakte installatiemateriaal afhankelijk van de staat van de panlatten omdat in beide gevallen de panlat de basis is.
Zowel Schletter als Van der Valk hebben 10 jaar productgarantie. Van der Valk is een Nederlands merk van zonnepanelen installatiemateriaal en Schletter is een Duits merk van zonnepanelen installatiemateriaal. Beide systemen zijn redelijk eenvoudig en redelijk snel te plaatsen. De montagesystemen van Van der Valk Solar Systems en Schletter zijn vervaardigd van louter duurzame materialen, zoals geanodiseerd aluminium, verzinkt én gecoat staal en rvs bevestigingscomponenten.
Om u de duurzaamheid van het zonnepanelen installatiemateriaal van Van der Valk systems en Scheltter te kunnen garanderen worden deze systemen uitvoerig getest. Van der Valk bijvoorbeeld wordt getest middels het zogenoemde Computational Fluid Dynamics-simulaties (CFD). Hierbij worden de installaties in verschillende simulaties blootgesteld aan luchtstromingen en turbulenties die overeenkomen met windkracht 12 Beaufort.
Door Van der Valk is in samenwerking met TNO (de toonaangevende onafhankelijke onderzoeksinstantie van Nederland) is het SolarTop-rekenprogramma ontwikkeld. Aan de hand van diverse variabelen (de geometrie, de maximale windbelasting volgens plaatselijke normen, het soort ondergrond etc.) kunnen hiermee alle factoren worden berekend die van invloed zijn op de betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid van het systeem, zoals de benodigde sterkte van de constructie, het optimale aantal steunpunten en de meest economische funderingswijze. Verder zijn uiteraard alle andere certificeringen als TUV en CE bemachtigd.